Skip to content
Címlap Otthoni Gyik

Gyakran előforduló kérdések:

1. Bevizsgáltak- e ezek a játékok? Válasz: Igen minden általunk készített vagy forgalmazott játék a mai szabványoknak megfelelnek, mely szerint otthoni használatra engedélyezettek. (közterületre nem tehetők!)

2. Igaz-e hogy a bevizsgált játszótéri játékokat egy erre a feladatra szakosodott céggel engedélyeztetni kell? Válasz: Nem. Otthoni használtra szánt játékokat nem kell semmilyen szervezettel – céggel bevizsgáltatni.

3. Mi van ha lakótelepen élő családok fognak össze és közösen vásárolnak játékot, több gyerek fogja használni, így kell használatba vételi engedélyt szerezni? Válasz: Amennyiben a játszótér el van kerítve kerítéssel (zárható) egy kis közösség használja, és ki van írva, hogy „MAGÁNTERÜLET IDEGENEKNEK BELÉPNI TILOS!”, úgy nem kell semmilyen hivatalos dokumentumot beszerezni. De ha ez a játszótér mindenki számára elérhető nyitott nincs kerítés, úgy igen már az otthoni játékra szánt játékok nem megfelelőek csak közterületi játékokat telepíthetnek le az előírt szabványnak mérten.

4. Mennyi idő a rendeléstől a teljesítésig? Válasz: Az attól függ, hogy mennyi terméket rendelt és hogy van-e jelenleg készleten. De általában elmondható, hogy 2-4 hét a termékek legyártása, ill. leszállítása.

5. Mi van az egységcsomagban? Válasz: Minden csavar, csavartakaró kupakok, csavarok behajtásához szükséges eszközök, színes létrafokok, mászóka kiegészítők, összeszerelési rajz és minden egyéb, ami az összeszereléshez kell. Plusz kiegészítők ponyvatető, kormány, telefon, távcső, kis felfújható gumilabda, mászó tappancsok, fejvédő. Hogy éppen az Ön csomagjában milyen van, az attól függ, hogy melyik terméket vásárolja meg. Drágább- nagyobb játszóvárakhoz több plusz kiegészítő van, míg egy olcsóbb-kisebb várhoz kevesebb a kiegészítő. Nem tartalmazza az egységcsomag a csúszdát, a faanyagot, a fűrészt, kezdő szintű asztalosi szaktudást.

6. Benne van-e az árban a szállítási költség. Válasz: Nincs. Hiszen nem tudjuk hogy 10 km.-re kell szállítani a játékot vagy 200 Km-re. Erre külön ajánlatot kell kérni.

7. Az Ár mit takar? Válasz: Ez attól függ, hogyan rendeli a játékot? Egység doboz – faanyag - csúszda esetén mindenképpen el kell jönnie a termékért vagy szállítási költséget felszámolva mi is kiszállítjuk Önöknek, de itt ennél a rendelési formánál Önöknek kell összebarkácsolni a játékot. Csak egységcsomag rendelése estén akár postán is el tudjuk küldeni Önnek a kiválasztott játék csomagot.) (csomag ár + postaköltség) Összeszerelt állapotban rendelt játék estén vagy eljön egy nagy autóval és elviszi Ön telephelyünkről, vagy mi is elszállíthatjuk (szállítási költséget pluszba hozzá kell számolni). De ennél a rendelési formánál kollégák a leszállított játékot leteszik az Ön otthonában és a vásárlónak kell a fel nem szerelt kikészítőket rácsatlakoztatni a játékra.(Pl: létra, mászófal, hinta modul(swing), másik nagyobb modulok mint pl: Bridge – Climb - Monkey modul. S amit még az ár takar az az Áfa! Mindenképpen kérjen ajánlatot kollégáinktól e-mailben! Telepítés pedig azt jelenti, hogy szállítási költség és a telepítési árért cserébe egy teljesen használható játszóteret kap kollégáinktól abban a pillanatban, ahogy ellépnek a felállított játéktól. Gyakorlatilag kulcsra készen azonnal használhatóvá teszik a rendelt játszóteret. Van, hogy az összeszerelési (lsd.előző bekezdés) és a telepítési ár között csak pár 1 000 Ft van, s van, hogy akár 10 – 15 000 Ft különbség is megmutatkozik. Ez abból adódik, hogy a játékhoz milyen és mennyi kiegészítőt kell csatlakoztatni. Gyakorlatilag mennyi a plusz ráfordított idő és munkadíj.

8. Kell-e a játéknak ütéscsillapító területet kialakítani? Válasz: Nem. Csak közterületieknél van erre szükség.

9. Plusz költség a betonozás és az ütéscsillapító talaj elkészítése? Válasz: Igen, ha úgy gondolja, szüksége van a biztonságos használathoz, akkor külön ajánlatot kérjen erre a munkafolyamatra is.

10. Le kell-e rögzíteni ezeket a játékokat? Válasz: Igen a kisebbeket szükséges a földhöz rögzíteni. Ezt az úgynevezett földhorgonnyal (földspirállal) érjük el, de van hogy a talaj ahova a játék kerül nagyon kemény és nem lehet letekerni ezt a kis szerkezetet, ott betonozás ajánlott.

11. Betonozás esetén adhatom a betont én is? Válasz: természetesen igen. Mi ha betonozni kell, zsákos betont használunk. Azt vízzel összekeverjük és már kész is az alapanyag a munkához.

12. Betonozáshoz mivel rögzítik a játékot ugyancsak földspirállal? Válasz: vagy betonozható fölspirállal vagy vaslábakat tudunk ajánlani, aminek 4 500 Ft/db (ahány lába van, a játéknak annyi vaslábra van szükség).

13. Mi van ha nálunk a talaj tökre mozog, laza, nemrég lett feltöltve, még nem ülepedett le? Válasz: A játékot mi oda tesszük Önnek, ahova szeretné (kivéve betont). Amennyiben lehetősége van, inkább várja ki, amíg a talaj kellőképpen megtömörödik, vagy ha nem szeretne várni döngöltesse le, hogy biztonságos legyen gyermekének! Esetleg a még a bomba biztos betonozás ajánlott ilyen eshetőségre.

14. Kell-e átnézni a játékokat időközönként? Válasz: Igen mindenképpen szükséges időközönként átvizsgálni a pl: a csavarok faanyag és más alkatrészek elhasználódását, kopását. Ez a baleset megelőzésének első lépése.

15. Van-e garancia a termékekre? Válasz: Igen természetesen 1 év garanciát vállalunk minden termékünkre. Bármilyen gond garanciális probléma merül fel, mindenképpen 1 éven belül azt felénk jelezni kell és fényképeket kell mellékelni a problémáról. Amennyiben nem a mi hatáskörünkbe tartozik a garanciális probléma, úgy továbbítjuk a gyártó vagy a szakhatóságok felé véleményezésre. Ez sajnos van, hogy több hétbe is belekerül, de mindenkép igyekszünk a problémát mihamarabb orvosolni.

16. Mi van ha gyermekem nem rendeltetésszerűen használta a játékot és eltört megrepedt stb? Válasz: Sajnos a nem rendeltetésszerű használatból adódó károkért nem vállalunk felelősséget, erre garancia nincs!

17. Mi van a csúszdával, hiszen az műanyag, az időjárás viszontagságait hogy tűri? Válasz: Nagyon jó kérdés volt egyik vásárlónktól. A csúszdákat lehetőség szerint le kell télire szerelni, így akár megduplázhatjuk az élettartamát.