Skip to content
Címlap A Jungle Gym játékokrólJungle GymEgy játszótér izgalmas kiegészítõje bármely udvarnak és kertnek. Egy életre szóló, biztonságos, egészséges és vidám élményt nyújt gyermekeid számára egy ismerõs környezetben. És mi lenne még kedvesebb, mint hogy saját magad építhetnéd fel a játszóteret!

A Jungle Gym Európa vezetõ innovatív tervezõje és gyártója a "Készítsd Magad" fa lakossági játszótéri felépítmények terén. A Jungle Gym küldetése, hogy olyan játszótereket tervezzen, gyártson és forgalmazzon, melyek biztonságosak, komplexek vidámságot és innovációt közvetítsenek, miközben értéket képviselnek.

 

Anyaga: Impregnált fenyõ

Garancia: 1 év

A Jungle Gym holland gyártmányú gyermekjáték.
A termékeket egységcsomagban lehet megvásárolni.
A csomag tartalmaz szerelési útmutatót az
összeszereléshez.

 

 

 

 

 

 

Biztonság

A gyermekek biztonsága elsõdleges a játszóterek, kiegészítõk és a szerelési anyagok tervezésekor. Minden termékünk megfelel az EN 71-1, 2 és 8 szabványoknak, mely szerint lakossági használatra engedélyezett. Minden egyes Jungle Gym készlet tartalmaz olyan alkatrészeket, amik biztonságot kölcsönöznek a termékeinknek, mint például a csavarsapkák, fogantyúk és a föld horgonyok.

Egyszerû

A Jungle Gym csomagok tartalmaznak egy kibõvített szerelési készletet, ami tartalmaz vasalatokat, összekötõ pántokat, fúrófejeket és más alkatrészeket, amikre Önnek szüksége van. Az összeszerelési útmutató lépésrõl lépésre egyértelmûen leírja a munkafázisokat, ami az építési folyamatot egy könnyû és vidám családi tevékenységgé teszi.

Komplex

A teljes csomagoknak köszönhetõen, amihez külön kell a faanyagot és a csúszdát kiválasztania, Ön egyszerûen tud felépíteni egy teljes fa játszóteret a saját kertjében. A Jungle Gym készlet tartalmaz - a szükséges alkatrészeken kívül - homokozóra hálót a macskák távoltartása céljából, Jungling Kártyákat, hogy gyermekei meghívhassák barátaikat, és sok más vidám kiegészítõt.

 

Rugalmas

Minden játszóterünk kiegészíthetõ! Lehetõséget biztosít, hogy egyedivé tegye a kiegészítõ modulok és tartozékok széles választékával. Néhány modell esetén hosszabb vagy vastagabb faanyagot is használhat, mely segítségével magasabb vagy robusztusabb játszóteret építhet. A faanyaggal kapcsolatos további információért kérdezze az Ön Jungle Gym viszonteladóját

Ön kiválasztja a játszótér típusát, a faanyagot a modulokat és már készen is áll a munka megkezdésére.

Lelje örömét a Jungle Gym játszótér építésében!

 

JUNGLE GYM kerti fajátékok


szerelési,használati és

karbantartási útmutatója

1. lépés: A típus kiválasztása

A kapható Jungle Gym játékok áttekintése

Tornyos,mászókás elemekHinta elemekModulokKiegészítõk

Ha kiválasztotta a megfelelõ játékot, opcionális csúszdát, modulokat és kiegészítõket, már csak az összeszerelés van vissza.

2. lépés: A faanyag kiválasztása

Tippek a faanyag kiválasztásakor:
Jó minõségû fa legyen. Magas minõségû fa (nagyobb csomóktól mentes) használatával a játékot rendeltetésszerûen, biztonságosan használhatja.

MINIMÁLIS MÉRETEK:
A Jungle Gym megadja Önnek azokat a minimális faanyag méreteket, melyek szükségesek a játék felépítéséhez. Néhány játék típushoz megadjuk a lehetõséget, hogy Ön nagyobb méretû faanyagot használjon.

FAANYAG
A következõ faanyag alkalmas az Ön játszótér építéséhez:
-
Faanyag, mely kezelés nélkül is ellenáll a fa korhadásnak és rovar károknak.
Pl: Akác, trópusi keményfa.
-
Magasnyomáson kezelt impregnált fa.

3. lépés: A játékok felépítése

Olvassa el lépésrõl lépésre, a képekkel illusztrált használati utasítást figyelmesen, mielõtt bármiféle munkát elkezdene!

- Mérjen le és vágjon méretre minden faanyagot, a csomagban található részletes méretre vágási utasítás szerint.

- Kövesse a részletes használati utasítást a játék a végleges összeállításához. A játék minden egyes eleme megfelel az EN 71-1, 2 és 8 ( Európai Biztonsági Szabványnak) elõírásoknak. A tervrajztól nem térhet el, illetve az eredeti konstrukción nem változtathat.

- Gyõzõdjön meg róla, hogy biztonságos az Ön játéka. A teljes biztonság érdekében megfelelõ aljzatot készítsen, ahogy a használati utasításban ajánlott. Ez a borítás többféle

anyag is lehet (mint pl. gumiburkolat, homok vagy faforgács) ezt külön kell megvásárolni.

Általános biztonság

A vásárlóinkkal szembeni felelõsség miatt a Jungle Gym aktív résztvevõje az Európai Bizottság a Biztonságos Játékokért nevû szervezetnek. Az Európai Bizottság együtt dolgozik az ad. Hoc. Workgroup CEN/TC52/WG3N26-tal és asszisztál a biztonsági elõírások kidolgozásában a családi játékok esetében.

A Jungle Gym egy kimagasló kivitelezést kínál, összpontosítva az Ön gyermeke biztonságára és fizikális fejlõdésére. Nincs annál fontosabb, mint az Ön gyermekének biztonsága. Kérjük kövesse ezeket az egyszerû útmutatásokat egy biztonságos játék érdekében.

FIGYELMEZTETÉS: A Jungle Gym termékeket kizárólag családi használatra szánták, nyilvános helyre történõ elhelyezése NEM rendeltetésszerû használatát jelenti.

Biztonságos felépítés

FIGYELMESEN OLVASSA EL AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSI ÚTMUTATÓT MIELÕTT ELKEZDENÉ AZ ÖSSZESZERELÉST.

A gyerekeknek távol kell maradniuk az építési területtõl, míg a biztonságos játszóterület nincs az akadályoktól megtisztítva, a játék teljesen nincs összeállítva, minden vasalat és csavar nincs megszorítva, feszítve és ellenõrizve, minden szerszám és eszköz, mely nem tartozik a játékhoz nincsen összeszedve.

A talajt ki kell szintezni. A játék lejtõs talajon való felállítása sérüléshez vagy töréshez vezethet. A játék ferdülése további nyomást okoz minden csatlakozáson, melyek idõvel a csatlakozások meglazulását és meghibásodását okozhatják.

Használjon megfelelõ ruházatot és védõfelszerelést ( pl: védõszemüveg, maszk és kesztyû) mikor fûrészel, fúr, csiszol, pácol vagy összeszereli a játékot, kifejezetten mikor magasnyomáson telített faanyaggal dolgozik.

 

Az összeszerelés után ne feledje a kiálló csavar és más illesztõk levágását vasfûrésszel. Távolítson el minden éles véget vas reszelõvel.

A szálkák elkerülése érdekében csiszolja le a faanyagot . Minden sarkot csiszoljon le csiszolóval vagy reszelõvel min. 3mm átmérõre. Ne szereljen semmilyen extra terméket a játékhoz, mint kötél, lánc, zsineg vagy más egyéb tárgy. Ne kombinálja más gyártók termékeivel a Jungle Gym termékeit, mert az csökkentheti a biztonságot.

Csak a ROPELOCKS™ -ot használja a Jungle Gym hinta kampókhoz.

Ne használja más célra a ROPELOCKS™ -ot, mint pl. hegymászás vagy rakomány húzására. A játék fa és fém elemeit soha se gyújtsa meg még szétszerelés esetén sem a balesetveszély elkerülése érdekében.

A Swing Hook LS hintakampót szorosan, egészen a kereszttartóig be kell csavarozni a fába. Fontos, hogy a Hintakampót a megfelelõ helyzetbe állítsa. A nem megfelelõen felszerelt vagy rosszul beállított hintakampó eltörhet vagy kicsúszhat, és sérülést okozhat.

A játékot megfelelõen rögzíteni kell a talajhoz, hogy elkerüljük a játszótéri eszköz felborulását vagy eltolását. Ha a talaj állapota megengedi a cölöpök könnyû kihúzását, akkor a betonozás ajánlott.

Gyõzõdjön meg arról, hogy a rögzítõ horgonyok nem állnak ki a talajból, mert a gyerekek eleshetnek benne. Ne telepítse a játékot betonra, kavicsra, aszfaltra, döngölt földre, vagy bármely más kemény felületre.

Kemény felületre való esés komoly sérülést okozhat. A következõ lista tartalmazza a javasolt talaj felületeket:

JAVASOLT ANYAGOK / ÖSSZENYOMÁS NÉLKÜLI MÉLYSÉG

- Gumiburkolat

- Duplán õrölt talajtakaró fakéreg / 50 cm

- Egységes faforgács / 50 cm

- Finom kavics / 50 cm

- Finom homok / 50 cm

A talajtakarót a biztonságos játékterületen belül kell elhelyezni. Minden, a talajtakarót körbrvevõ szegély a biztonságos játékterületen túl kell, hogy legyen (tájkertészeti faanyagok vagy más szegélyek.

A játékot minimálisan 2 méter távolságra kell elhelyezni minden építménytõl vagy akadálytól , mint pl. kerítés, garázs, ház, behajló faágak, szárító kötelek vagy villany vezetékek. Ne helyezze a játékot átjáró forgalom útjába.

A biztonságos játékterület olyan zónát jelent, amely minden oldalon 200 cm-el túlnyúlik a játékgarnitúrán.

Minden tárgy a biztonságos játszó zónán kívül engedélyezett.

A lengõ tartozékok (pl. hintaülõke) és a talaj közötti távolság legalább 35 cm legyen.

A tartozékok és a keret közötti távolság legalább 30 cm legyen.

A hintahorgok közötti távolság 45 cm legyen.

A lengõ tartozékok közötti távolság 45 cm legyen.

A mászókötelet vagy kötéllétrát mindig rögzíteni kell felül és alul is, mivel a szabadon függõ kötél rácsomózódhat

valamelyik tartóelemre és a gyerekek belegabalyodhatnak.

Kövesse a gyártók biztonsági elõírásait azon eszközöknél, melyeket az építés során igénybe vesz.

Biztonságos Játék A Jungle Gym termékek 3 és 10 év közötti gyermekek részére tervezték, ha az másként nincs feltüntetve.

Szülõi felügyelet biztosítása kötelezõ minden korú gyermek esetében. Öltöztesse fel a gyermeket megfelelõen. Kerülje azt a ruházatot, melyek zsinórral vannak ellátva vagy bõ szabásúak, ezek beakadhatnak az eszközökbe.

TANÍTSA MEG GYERMEKÉT BIZTONSÁGOSAN JÁTSZANI!

Az eszköz használata tilos nedves idõjárási körülmények között a csúszós felületek miatt, és fagyási periódusban, mert még a legpuhább aljzat is nagyon kemény felületté válhat.

Ha a hõmérséklet 0 Celsius fok alá esik, a kiegészítõket el kell távolítani a játékról és fagymentes helyen kell tárolni.

A játék és a kiegészítõk nem rendeltetésének megfelelõ használata balesethez, sérüléshez vagy minõségromláshoz vezethet.

Ne csavarja vagy hajlítgassa a hintát, láncokat vagy más kiegészítõket. A csavarás csökkentheti a kiegészítõk erejét, mely anyagfáradáshoz vezethet.


FIGYELMEZTETÉS: MIT TILOS CSINÁLNIA GYERMEKÉNEK

- leugrani a hintáról még az mozgásban van.

- hintáztatni üres ülõkét vagy más kiegészítõket

- merõlegesen hintázni

- fejjel lefelé lógni a játék bármely elemérõl

- megfogni vagy megállítani egy másik gyermeket egy mozgó eszközön.

- mozgó eszközök közelében, elõtt, között vagy mögött sétálni

Figyeljen, hogy a gyermeke a hinta közepén üljön teljes súlyával. Csak egy gyermek foglalhat helyet egy hintában. Az alap tornyon maximum 3 gyermek játszhat, maximálisan 50 kg/fõ testsúllyal. Az alap tornyot hintával kombinálva, maximum 5 gyermek használhatja egy idõben úgy, hogy egyenkénti testsúlyuk 50 kg.

Tilos a játékgarnitúra vázszerkezetére felmászni vagy azon függeszkedni. Komoly sérülés lehet az eredménye.

A balesetveszély nagymértékben csökkenthetõ a kiegészítõ biztonsági elemekkel: például kapaszkodókkal, biztonsági korlátokkal, vagy korlát deszkákkal.

A csúszdát csak ülve használhatja.

Minden elem és csúszda felforrósodhat ha közvetlen nap sugárzásának van kitéve. Gyõzõdjön meg arról, hogy a játszótér nem forró mielõtt gyermekeit játszani engedné. Ha szükséges a játékot hûtse le vízzel, de használat elõtt szárítsa meg.

Ne öntsön vizet a csúszdára a játék élvezetesebbé tételéért. A gyermekek túl gyorsan csúszhatnak, mely sérüléshez vezethet.

Végül, de nem utolsó sorban: kérjük körültekintõen járjon el, hogy minél biztonságosabban használhassák játékainkat.

Karbantartás

A játéknak és a játék részeinek az ellenõrzését minden szezon kezdetekor és havonta kétszer kell elvégezni az alábbiak szerint:

FA ALKATRÉSZEK:

- Vizsgálja meg, van-e repedés vagy más egyéb szerkezeti elváltozás.

- Kezelje a játékot idõnként fakonzerváló anyaggal, hogy elkerülje a fa rothadását. Ne használjon olyan festéket, mely gyermekre veszélyes, csúszós felületet eredményezhet.

VASALATOK:

- Ellenõrizze, hogy minden vasalat feszes-e. Figyelem: a túlfeszített vasalat összeroppantja a fa rostjait, mely a deszka repedéséhez vezet.

- Ellenõrizze, hogy nem rozsdásodik-e a többi vasalat, tartó konzul és hintahorog, mert ez befolyásolhatja a teherbíró képességet. Ha szükséges cserélje.

- Ellenõrizze a talajhorgonyokat, biztonságosak-e. Ha kell, helyezze át vagy cserélje ki.

TARTOZÉKOK:

- Ellenõrizze a RopeLocks™ -okat (kötélzárak), hogy megfelelõen vannak-e felszerelve a Jungle Gym hinta kampókra. A RopeLocks HC (kötélzárak) ellenõrzése érdekében a teljes testsúlyával függeszkedjen minden egyes hinta kötélre pár másodpercig. A RopeLocks SC t (kötélzár ülõke) úgy ellenõrizheti, hogy a teljes testsúlyával ráül az ülõkére néhány másodpercre. Bármilyem elváltozást észlel, kérjük azonnal cserélje ki.

- Ellenõrizze a hinta ülõkét, rudakat és köteleket. CSERÉLJE, HA SZÜKSÉGES.

- Ellenõrizze a csúszda és az emelvény csatlakozását. Nincsenek-e olyan rések , amikbe pl. A ruháról lelógó zsinórok beszorulhatnak.

- Minden eszközt lehet tisztítani meleg vízzel és lágy tisztítószerrel. A nagymértékben szennyezett csúszdát magasnyomású mosóval tisztíthatjuk, de vigyázzunk, hogy ne károsítsuk meg a csúszda felületét.

ÁLTALÁNOS:

- Ellenõrizze, hogy az ütés-csillapító felület nincs-e túlságosan elhasználódva, javítsa, cserélje, ha szükséges.

- Ellenõrizze a játék stabilitását.

- Ellenõrizze a környezetet, figyelve a közvetlen veszélyekre, mint például a behajló faágak, ruhaszárító kötelek, vagy a biztonsági területen belül elhelyezett egyéb tárgyak.