Skip to content
Címlap Közterületi Gyík

1.    Bevizsgáltak- e ezek a játékok? Válasz: Igen minden általunk készített vagy forgalmazott játék a mai szabványoknak megfelelnek, ezeket már nem kell bevizsgáltatni!

2.    Igaz-e hogy a bevizsgált játszótéri játékokat egy erre a feladatra szakosodott céggel engedélyeztetni kell? Válasz:Igen ,igaz. Ezt mi mindig egy nagyon megbízható céggel készíttetjük el. Amennyiben nálunk vásárolja a játékokat vagy akár általunk telepítteti, vagy csak betonoztatja le, úgy segítünk a Használatba Vételi Engedély megszerzésében, lebonyolításában. (Ez mindig a játszóteret üzemeltető feladata beszerezni, nem a játékgyártóké.)

3.    Mennyibe van egy játszótér bevizsgáltatása, hogy használatba lehessen venni? Válasz: Ez attól függ, hogy mennyi és milyen típusú a telepített játék? Ez 10-20 000 Ft-tól akár több 100 000 Ft –ot is elérhet. Nyilván nem mindegy kivel vizsgáltatja be a termék megfelelő letelepítését. Ezért ha tőlünk rendel, mi segítünk abban, hogy a legkedvezőbb ajánlatot kapja…!


4.    Mennyi idő a rendeléstől a teljesítésig? Válasz: Az attól függ, hogy mennyi terméket rendelt és hogy van-e jelenleg készleten.  De általában elmondható, hogy  2-4-6 hét a termékek legyártása, ill. leszállítása.

5.    Benne van-e az árban a szállítási költség. Válasz: Nincs. Hiszen nem tudjuk hogy 10 km.-re kell szállítani a játékot vagy 200 Km.-re. Erre külön ajánlatot kell kérni.

6.    Az Ár mit takar? Válasz: A játék teljes összeszerelését és a szükséges hivatalos papírokat, letelepítési rajzokat illetve a vaslábakat, amivel a földbe kell rögzíteni és nem utolsó sorban az Áfát.


7.    Minden közterületi játéknak kell ütéscsillapító területet kialakítani? Válasz: Nem. Vannak, amiknek kell, míg vannak, amiknek nem, ez attól függ, hogy a játék esési magassága meghaladja-e az 1m.-t? (rugósaknak, lengőgerendáknak, mérleghintáknak, mókus keréknek, karusszeleknek, némely várnak nem szükséges ütéscsillapító talajt kialakítani megfelel a jól gondozott gyep is!)

8.    Hogyan kerül el a vásárlóhoz a termék? Válasz: Eljöhet Ön is érte természetesen előzetes egyeztetés után (mekkora autóval jöjjenek, hova stb…), vagy ha szakszerű lebetonozást kérnek tőlünk, akkor mi szállítjuk ki ugyancsak előzőleg egyeztetett időpontban.

9.    Plusz költség a betonozás és az ütéscsillapító talaj elkészítése? Válasz: Igen erre kérjen külön ajánlatot munkatársainktól.

10.    Mi az az ütéscsillapító talaj? Válasz: Amennyiben a gyermek leesik a játékról EU szabvány értelmében közterületen nem eshet csak, homokra, gyöngykavicsra, fenyőkéregre, vagy gumiburkolatra.
1.    A legszebb képet játszótereken a gumiburkolat adja. Könnyű kezelni, tisztán tartani, több féle színben kapható, de a hátránya, hogy nagyon költséges, a legdrágább ütéscsillapító anyag.
2.    Véleményünk szerint a legjobb ami árban is elérhető az a folyami vagy más néven marosi homok. Előnye hogy olcsó jó ütéscsillapító anyag,. Hátránya, hogy nehéz tisztán tartani (cicák imádják), a gyermekek ruhái tele lesz tőle és fogyóeszköz (szél hordja, gyerekek kijátszzák a játék alól).
3.    Fenyőkérget és a gyöngykavicsot tapasztalataink szerint ritkán válasszák a vásárlók. Gy.kavics kemény bár nagyon apró szemű van előírva illetve a fenyőkéreggel szinte ugyanaz a helyzet, mint a homokkal, talán a legnehezebb tisztán tartani és ugyancsak szeretik az állatok, időközönként ezt még pótolni is kell mert összeesik-törik a kéreg, lazításra szorul.

11.    Mi az az ütéscsillapító terület? Válasz: Az, az a terület, amelyre mindenképpen szükség van egy játék letelepítésére. Ez, a játék a talajjal érintkező legkiállóbb pontjaitól számított 150 cm minden irányba illetve a csúszdánál 200 cm.-t kell számolni. Így kijöhet akár 20-150m2 terület igény is. (Egy 2 üléses lengőhintánál ez úgy 20-25m2)

12.    Kell-e átnézni a játékokat időközönként? Válasz: Igen mindenképpen szükséges erről egy naplót vezetni, hogy milyen időközönként vizsgálják meg  pl: a csavarok faanyag és más alkatrészek elhasználódását, kopását. Ez a baleset megelőzésének első lépése.

13.    Van-e garancia a termékekre? Válasz: A jelenleg hatályos jogszabályokban foglaltaknak megfelelően. Erről kérjen tájékoztatást kollégáinktól!